2013. július 12., péntek

A biztonság ára



A biztonság, ha pénzről van szó, alapvető kritérium. Ezért minden olyan tevékenység, amely közvetve, vagy közvetlenül állami, vagy Európai Uniós forrásokkal kapcsolatos, fokozottan „veszélyes üzem”. Ezen formák rendeltetésszerű felhasználásához biztosítékok is szükségesek, úgymint készpénz letét, banki garancia, biztosítói kezesség, garancia. Magyarországon a biztosítói kezesség, garancia megoldások újdonságként jelentek meg a piacon, mivel a bankgaranciával azonos joghatású okiratról van szó. Társaságunk az Officium Generale Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft. a Generali Providencia Biztosító Zrt-vel közösen olyan megoldásokat kínál, amelyek ötvözik a pénzügyi instrumentumok sokféleségét a biztosítói kockázati szemlélettel. 2011 óta vám-, adó- és jövedéki biztosítékokkal, valamint a GOP, Széchenyi program, közbeszerzés területén színesítettük a kínálatot, mind az önkormányzatok, építőipar, élelmiszer-feldolgozó ipar igényei szerint. 

Blogunk hivatott mind a kialakítást, jogi hátteret tekintve esetpéldákon keresztül bemutatni a biztosítói kezesség és garancia előnyeit bármely más pénzügyi biztosítékhoz képest. Az elmúlt időszak üzleti eseményei azt támasztják alá, hogy jelentősen megnőtt az igény a pályázati és közbeszerzési biztosítékok iránt. Az általunk javasolt konstrukciók elősegíthetik a pályázatok igénybevételét, mindazon cégek, cégcsoportok, iparágak részére, melyek a készpénzletét és bankgarancia helyett más alternatív pénzügyi instrumentumokat részesítenek előnyben. 

Blogunkon hetente frissülő tartalmakkal várjuk önöket és szíves észrevételeiket a www.officiumgenerale.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett elérhetőségeink bármelyikén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése