2013. augusztus 8., csütörtök

A megoldható labirintus



Jelen bejegyzésünkkel szeretnék utat mutatni az elsőre bonyolultnak tűnő, pénzügyi biztosítékok labirintusában. A korábbiakban ismertetett törvényi hivatkozások mellett ügyfeleink döntését alapvetően befolyásolja a biztosítói ajánlat kiadásának menete, várható időigénye, a folyamat szereplői, azok kapcsolata az ügyféllel és egymással.
Bemutatjuk a kötelezvény kiadásának és felhasználásának folyamatát, és a szereplőket is. Példaként egy olyan vállalkozást hozunk fel, amely tevékenységét évek óta végzi és referenciákkal rendelkezik. 


Kik a folyamat szereplői?

Elsődlegesen maga az ÜGYFÉL: tevékenységét tekintve külkereskedő, jövedéki termékekkel foglalkozó (un. A.B.C termékek alkohol benzin, cigaretta)cég pályázó cégcsoport, szakmai közreműködő (pl  jövedéki szakértő, pályázatíró, közbeszerzési tanácsadó)

OFFICIUM GENERALE Első Magyar Adó- és Vámbiztosíték Kft. – PSZAF regisztrációval rendelkezik, feladata a hatósági engedélyezési környezetben szükséges garancia igények, kezesi biztosításokkal kapcsolatos előterjesztések készítése és  az ilyen típusú garanciák , kötelezvények kizárólagos forgalmazása 

BIZTOSÍTÓ - GENERALI PROVIDENCIA Zrt. – teljeskörű biztosítási szolgáltatás nyújtó, Európai Unióban székhellyel rendelkező Biztosító intézet. Tevékenységi körében szerepel a nem életbiztosítási ágban a kezesség, garanciák nyújtása.

HATÓSÁG – NAV, NFÜ, Közreműködő szervezetek -  a hatósági engedélyezést, biztosítékok elfogadását és a rendszeres és alkalomszerű ellenőrzést végzik

BANK –Jelen konstrukcióban átlagosan 30% összegű viszontgaranciát nyújt a Biztosító részére



A SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK (felsorolása nem teljeskörű, az ügy jellegétől függően egyéb dokumentumok is szükségesek lehetnek)

1.) Az előterjesztéshez szükséges dokumentumok: megbízási szerződés, kockázati kérdőiv, cégiratok, pénzügyi dokumentumok, engedélyek, pályázatok …stb.

2.) A kötelezvény kiadásához szükséges dokumentumok: aláírt szerződés, bankgarancia, vagy készpénzóvadék, befizetés igazolása, NAV összevont tartozásmentességi igazolás …stb .

3.) A hatóság részéről a Kötelezvény záradékolása ( befogadása)
A idő igény meghatározására egyedi elbírálás alapján történik, eddigi tapasztalatunk szerint volt példa néhány nap alatt kiadott kötelezvényre, bonyolultabb ügyek esetében azonban 3-4 hét is indokolt lehet .

Amennyiben további kérdése merülne fel a fenti témakör kapcsán, várjuk szíves észrevételét honlapunk Kapcsolat menüpontjában, az officium@officiumgenerale.hu e-mail címen, vagy a 288-77-14-es telefonszámon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése